Segítettek a sérülések?

A cím furcsának tűnhet, szinte már paradoxon! Bob Bostad, a támadófalunk edzője mégis ezt mondta: – “A tavalyi év nagyon jó befektetés volt!”

Mire gondolt? Azt Bostad további nyilatkozatából már ki is következtethetjük!

“Az elmúlt év kapcsán a játékosok minden elismerést megérdemelnek! Azt hittem meghaladja majd a képességeiket, de Jamon Meredith, Demar Dotson, Ted Larsen úgy játszottak rövid idő leforgása alatt több pozícióban is, hogy ténylegesen tudták helyettesíteni a kiesőket!”

Amikor nemrégen arról írtam milyen versenyhelyzet van a különböző posztok játékjogáért, a támadófalat egészen méltatlan módon kifelejtettem. Pedig tényleg! Bostad sem azért nyilatkozta le ezt, mert betért a sarki kocsmába a pultoslány melleit bámulni, aztán egy kicsit sok csúszott le a fröccsből.

Hogy is nézett ki az elmúlt év a támadófal szemszögéből? Először Davin Joseph térde gondolta úgy, hogy gazdájának csak nem kellene lejátszania a 2012-es idényt. Pótlására azonnal a centerként is számításba jövő Ted Larsen-t vezényelték. Igen ám, de közben Carl Nicks lába ujja is bibis lett. Mivel a guard csekélynek aligha mondható 158 kilóját mozgatni így csak max. hangos üvöltések közepette lehetett volna (az meg mégsem járja, hogy mondjuk a center véletlenül erre a jelre indítsa a snap-et) arccal a kórház irányába állították őt is.

Variálás folytatódik! Larsen bekocogott a center pozícióba, az addig centerként üzemelő Jeremy Zuttah egy kecses mozdulattal Nicks helyére libbent a bal oldali guard pozícióba. A jobb oldali guard, Joseph helyén eddig serénykedő Larsen pozícióját pedig Jamon Meredith vette át, aki egyébként tackle. Az ő helyén a jobb oldali tackle pozícióban pedig Demar Dotson mutatkozott be. Kacifántos!

Na ezek után tényleg nehéz volt abban bízni, hogy ennyire felforgatva is üzemel majd a fal és Freeman nem úgy fog a meccsek végével levonulni, hogy még a herevédőjéből is fűcsomók kandikálnak. De csodák-csodája nem így lett! Ennek egyébként rajtunk kívül bizonyára Freeman és az ő nemes testrésze örül a legjobban!

A támadófalat az elmúlt év kapcsán én úgy gondolom túl nagy kritika nem érheti! Ehhez képest ugye a napokban számoltunk be róla, hogy csapatunk támadófalához a sérülései után jobb sorsra hivatott Gabe Carimi (T) is csatlakozott. Ráadásul az edzőtáborban nyújtott teljesítménye az edzők tetszését is elnyerte. És, hogy jobban lenyűgözzön minket  kiderült, akár guard-ként is használható!

Ezek után tényleg elmondható, hogy bő a merítésünk. A tavalyi évben kellő rutint szedhetett magára Jamon Meredith, Demar Dotson-ról nem is beszélve. Neki ugye idő közben a szerződését is meghosszabították annyira meggyőzte stábunkat. Láthattuk, hogy Larsen sem finnyás. Azt pótolja, akit éppen kell! Most ráadásul két guard-unk Nicks és Joseph is csatarendbe áll. Mondanom sem kell ez mekkora erősítés, hiszen valószínű, a liga legjobb guard párosáról van szó. Aztán nem beszéltünk még arról a Cody Wallace-ról aki mind center mind guard pozícióban bevethető.

Az 53-as játékoskeretben várhatóan 9 támadófal játékos kap majd helyet. Összefoglalva nézzük a 9 ember közül ki hol bevethető! Van aki több helyen is!

Tackle: Donald Penn, Demar Dotson, Gabe Carimi, Jamon Meredith

Guard: Carl Nicks, Davin Joseph, Jeremy Zuttah, Ted Larsen, Cody Wallace, Gabe Carimi

Center: Jeremy Zuttah, Ted Larsen, Cody Wallace

Nem mondhatni, hogy szűkösen vagyunk! De kellenek is a jó falemberek, mert igaza lehet Kovács Sándor Sport Tv-s szakkomentátornak: “A falnál minden snap sorsa eldől!”

Hozzászólás