Történetünk

tortenetunk_1

Dicsőséglista

Super Bowl győzelmek száma: 1 – 2002 (XXXVII.)
NFC Championship győzelmek száma: 1 – 2002
NFC South győzelmek száma: 6 – 1979 (NFC Central), 1981 (NFC Central), 1999 (NFC Central), 2002, 2005, 2007
Playoff szereplések száma: 11 – 1979, 1981, 1982, 1997, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2007

A 70-es évek 

1974-ben az NFL bővíteni kívánta a nemrég az AFL-el egyesített ligát, és a két új franchise közül az egyik Tampa-ban alakulhatott meg. Eredetileg Tom McCloskey, a philadelphia-i építkezési vállalkozó lett volna a tulajdonos, de likviditási gondjai akadtak, így átadta az NFL-körökben már jól ismert jacksonville-i Hugh Culverhouse-nak a jogot. Az évente megtartott Gasparilla kalózfesztivál miatt nevezték el a gárdát Buccaneers-nek, és első főedzőnek kinevezték a korábban a USC egyetemen dolgozó John McKay-t. Két évvel később, 1976-ban csatlakozhattak is az AFC West-hez, és az újonc csapat megfizette a tanulópénzt, 0-14-el zárt a gárda. Ekkoriban a frissen csatlakozott együttesek szinte csak haszontalan cseréket és zöldfölű újoncokat szerezhettek, nem is meglepő a gyenge produktum. McKay edző sok kritikát is kapott, túlságosan NCAA-sítlúsban játszatta a csapatot. A szezon után a másik új együttessel, a Seattle Seahawks-szal csoportot cseréltek, a valamivel könnyebbnek ígérkező AFC Central-ba kerülve. Az első tizenkét találkozót itt is elvesztették. Ezután a New Orleans legyőzésével megismerték a győzelem ízét, és nem kellett sokat várni a sikerek folytatására. ’78-ban már 5-11 volt a mérleg, és ezután következett az áttörés.

A 80-as évek

1979-ben a QB Doug Williams és a végre bizonyító futó, Ricky Bell, valamint a ligaszerte rettegett védelem és vezére, Lee Roy Selmon DE vezetésével a Bucs megnyerte a divíziót. A 10-6-os alapszakasz után jöhetett az első rájátszás meccs, és rögtön az első győzelem a Divisional körben, meglepetésre a Philadelphia-t is sikerült legyűrni. Azonban a konferenciadöntő még túl nehéznek bizonyult, a Los Angeles Rams 9-0-s győzelemmel távozott Tampa-ból. 1980 ugyan egy gyenge idény volt, de ’81-ben ismét a jó Buccaneers volt a pályán, és ezúttal a 9-7 is elegendő volt az NFC Central megnyeréséhez. Ehhez az utolsó meccsen Detroit-ban kellett nyerni, azon a pályán, ahol abban a szezonban még senki sem nyert, de a ki-ki összecsapást sikerült behúznia a Kalózoknak, így következhetett a playoff-ban a Dallas, de a Cowboys nagyon soknak bizonyult, 38-0-ával küldték haza a Tampa Bay-t. 1982-ben 0-3-mal indított a Bucs, de az ezt követő játékossztrájk jól jött a csapatnak, és a munkamegtagadást követő hat találkozóból ötöt megnyertek. Így újra elérték a rájátszást, de az első kanyarban megint a Dallas jelentette a végállomást, igaz, ezúttal jóval szorosabb meccsen. Ezzel azonban hosszú esztendőkre elegendő sikert szerzett a gárda, ugyanis a nyolcvanas évek hátralevő szezonjai nem igazán hoztak sikereket.

1983-ban Doug Williams fizetésemelést kért, de Culverhouse nem adta meg, így átigazolt a rivális ligába, a USFL-be. Később visszatért a Redskins-hez, és ott Super Bowl-t is nyert, de a nélküle felálló Tampa teljesen enervált játékot produkált, a győzelmek egyszerűen nem jöttek. Kettő, hat, kettő, kettő, négy, öt, öt, ez a számsor mutatja ’83-tól a győzelmeik számát, és nem havonta, hanem évente. Williams-nek olyan utódai voltak ebben az időszakban, mint Steve Young, vagy később Vinny Testaverde, aki miatt elcserélték Young-ot a 49ers-hez. 1984-ben küldték el McKay-t, de sem Leeman Bennett, sem Ray Perkins nem hozott igazi változást, előbbi ’86, utóbbi ’90 után távozott. A draftokon hibák sorát vétették, és az NFL egyik legnagy veszteseként tekintettek a franchise-ra.

A 90-es évek

1990-ben lett kinevezve Richard Williamson, a korábbi támadóedző, de ő sem tudta megtörni a sikertelenséget, annak ellenére, hogy a szezon közben vette át a csapatot, és a hátralevő meccseket viszonylagos sikerrel vette, második lett az NFC Central-ban. Azonban ’90-ben csupán három győzelem jött össze, és Williamson-nak mennie kellett. Utódja, a Cincinnati-vel korábban Super Bowl-t is megjáró Sam Wyche hozta az első jó szelet a Kalózok vitorlájába. Bár a pozitív mérleget továbbra sem sikerült összehozni – ’92-ben és ’93-ban öt, ’94-ben hat, ’95-ben hét sikert jegyezhetett a Buccaneers -, de több, későbbi emblematikus figura ekkor került a gárdához, mint például John Lynch, Derrick Brooks, Warren Sapp. Wyche-t az építkezés közepén már új vezetőség rúgta ki 1995 után, mivel Culverhouse elhunyt, és ekkor derült csak ki, hogy a franchise csőd közeli állapotban volt. Az ifjabbik Culverhouse éppen ezért úgy döntött, eladja a Bucs-ot, és meglepetésre a jelöltek közül a legszegényebbet, Malcolm Glazer-t választotta vevőként, és akkoriban rekordnak számító 192 millió dollárért a mai Manchester United-tulajdonosé lett a franchise. Glazer a Minnesota védőedzőjét, Tony Dungy-t bízta meg a vezetőedzői feladatokkal, és elkezdte egy új aréna felépítését is.

1996 még nem a nagy pálfordulás esztendeje volt, 1-8-as kezdés után azonban az egyre inkább beérő védelem vezetésével 6-10-re sikerült menteni a mérleget az idény végére. ’97-ben a védők főnök, Monte Kiffin Dungy-val tökélyre fejlesztette új védekezési sémáját, az azóta Tampa-2 néven elhíresült playbook-ot. ’97-ben pedig a Bucs ott folytatta, ahol abbahagyta a játékot: védelmi dominanciával 5-0-val indítottak, és 1982 óta először volt 50% feletti mérlege a csapatnak, 10-6-tal pedig következhetett a playoff. Otthon a Lions-t sikerült leküzdeni, de a Lambeau Field-en Brett Favre-ot és a Packers-t nem lehetett megállítani, így a Divisional kör jelentette a végállomást a Kalózoknak. A fiatal védelem azonban nem állt meg, 1998-ban az újonnan felhúzott Raymond James Stadium-ban nem sikerült teljesen reprodukálni a tavalyi teljesítményt, a 8-8-as mérleg nem jelentett playoff-ot. A Buccaneers azonban, tovább menetelt. A liga legjobb defense-e volt ekkoriban Tampa-ban, és ’99-ben az újonc quarterback, Shaun King is magabiztos volt, ennek köszönhetően 11-5-el sikerült megnyerni az NFC Central-t. A Divisional körben pokoli izgalmak között verték ki a Washington-t, majd a főcsoportdöntőben következhetett a St. Louis, és egy eléggé vitatott bírói döntést követően 11-6-ra a későbbi bajnok Rams-nek sikerült elütnie a Kalózokat a Super Bowl-tól.

A közelmúlt

Ezután már elégedetlenkedtek a szurkolók, mivel egy közepes offense elegendő lett volna egy bajnoki címhez ezzel a védelemmel, és Dungy fejéhez vágták, hogy túl kevés hangsúlyt fektet a támadásra. Új támadóedző érkezett, Lee Steckel személyében, és a Warrick Dunn RB, valamint Mike Alstott FB által fémjelzett támadóegység a franchise történetének legpontgazdagabb szezonját hozta össze 2000-ben. Az eredmény tíz diadal lett, és újabb playoff, de a Wild Card körben összeomlott az addig remeklő offense, mindössze három pontot sikerült összehozniuk az Eagles ellen, és ismét kiesett a Bucs. Steckel-t pedig menesztették, mivel módszerei nem voltak túl játékosbarátok, és az ő katonás stílusa nem egyezett Dungy elképzeléseivel. 2001-ben azonban nem esett vissza különösebben a támadógépezet, és egy 9-7 így is összejött, de a Wild Card körben az Eagles ismételten megálljt parancsolt.

Glazer megelégelte azt, hogy az NFL legjobb védelme nem tud Super Bowl-ba jutni, így elbocsátotta Dungy-t az idény után, utódja pedig Jon Gruden lett, akit igen nehéz volt megszerezni Oakland-ből, négy draftjogot is adott érte a Buccaneers, de mint később kiderült, megérte. A támadó felfogású tréner szerzett néhány fontos kiegészítő embert az offense-be, és megkezdhette a menetelést az újonnan alakult NFC South divízióban. Rögtön meg is nyerték a csoportot 12-4-es mérleggel, a rájátszásban pedig a San Francisco-t sikerült 31-6-ra kiütni. Következhetett a konferenciadöntő az Eagles otthonában. Ez a csapat győzte le őket az elmúlt két évben, de ezúttal fordult a kocka, a Kalózok vendégként is behúzták a győzelmet, és történetük első Super Bowl-jába kerültek. A döntőben az ellenfél pont Gruden előző csapata, a Raiders volt, és a Fosztogatók attól félve, hogy túlságosan ismeri az ellenfél a támadósémáikat, nagyon limitálták a futásokat, szinte csak passzoltak, de a taktika nem vált be. 48-21-re kiütötte őket a Tampa, ezzel első bajnoki címüket megszerezve. Gruden lett minden idők legfiatalabb Super Bowl-győztes edzője a diadallal.

2003-ban a főedző összekapott a GM-el, John McKay-el, ez végül utóbbi távozásával végződött, valamint Keyshawn Johnson elkapóval is, ő pedig el lett cserélve Joey Galloway-ért Dallas-ba. A csapat viszont nem tudta megismételni a sikereket, mindössze 7-9-cel zártak. A holtidényben új GM érkezett, Gruden barátja, Bruce Allen, aki nem hosszabbította meg Sapp és Lynch szerződését, úgy döntött, a nagy pénzek helyett inkább fiatalokkal fogja pótolni a sztárokat. Az eredmény nem jött rögtön, a gárda megérezte a változásokat, és 5-11-gyel a divízió sereghajtójaként zárt. Ezzel a Bucs lett az első Super Bowl-győztes franchise, amely bajnoki címe után két negatív mérlegű szezont produkált.

2005-ben viszont visszatértek a szebb idők, amelyhez a holtidény volt az egyik kulcs. Az első körös választott futó, Carnell „Cadillac” Williams lett az év újonca, első három meccsén rögtön 474 yard-ot futott, ez NFL-rekord. A Tampa kezdő irányítója, Brian Griese sérüléséig hibátlan volt, de a 4-0 után az új QB, a fiatal Chris Simms lassan szokott hozzá a liga légköréhez. A Washington elleni remek fordítása után már neki sem voltak problémái, és tizenegy győzelemmel sikerült visszaszerezni az NFC South koronáját. A playoff-ban azonban a Redskins visszavágott: ezúttal ők tudtak fordítani, és a végén Simms hiába adott egyenlítő TD-passzt, egy challenge után ezt incomplete-nek ítélték, és ezzel véget is ért a Buccaneers harmincadik szezonja.

2006-ban a szerencse nem állt a Kalózok mellé, sérülések sújtották kulcsjátékosaikat az egész idényben, olyan alapembereket kellett sérültlistára helyezniük, mint Simms, Williams, a remek DE, Simeon Rice, vagy a WR, Michael Clayton. Egy újonc irányító kellett kezdjen, Bruce Gradkowski. Annak ellenére, hogy közel sem a legjobb irányító volt a draft class-ban, nem nyújtott csalódást. Egész évben esély sem volt a playoff-ra, a 0-3-as kezdés után szinte reménytelen volt a helyzet, és a 4-12-es zárás nem mutatott sok jóra. Rice távozott, a Tampa-2 másik emblematikus figurája, Shelton Quarles pedig visszavonult 2006 után. Sokan azt hitték, egy teljesen új csapatot kell építeni Tampa-ban, és ezért még évekig nem kerülnek a rájátszásba.

2007 rájuk cáfolt. Az offseason-ben érkezett a veterán irányító, Jeff Garcia, aki kitűnően összefogta a támadóegységet, Cato June, a rendszerbe tökéletesen beillő LB és Luke Petitgout a kitűnő tackle. Igazi veszteség csak Dewayne White DE volt, de a drafton a rendkívül tehetséges Gaines Adams-szel sikerült őt pótolni, és szintén a játékosbörzén szerezték meg Arron Sears-t is, aki remekül teljesített a támadófalban. Quarles utódja, Barrett Ruud hihetetlenül kezdett, és a liga legjobb MLB-i közé emelkedett első kezdő szezonjában. A védelem újra úgy zárt, ahogy 2002-ben, és két fordulóval a vége előtt a Bucs már rájátszás résztvevőnek mondhatta magát. Végül 9-7-tel nyerték meg az NFC South-t. Azonban a playoff-ba a jó kezdés ellenére (magabiztos 7-0-lal abszolválták az első negyedet) meglepetésre kikaptak a végső győztes Giants-től, leginkább az offense igen gyenge szereplése miatt. Az idény végén visszavonult Mike Alstott, a legendás fullback, nyaksérülése miatt.

A holtidényben néhány közepes méretű veszteség érte őket, de különösebben nagy szerzeményük sem volt, a drafton csöndben behúztak egy, a rendszerükbe tökéletesen illő cornerbacket (Aqib Talib), és egy villámlábú returnert (Dexter Jackson), de igazából a 2007-es keret magja vágott neki 2008-nak is. Bár erre semmiféle jel nem utalt, az NFC South az egész liga egyik legerősebb divíziója lett, de ennek ellenére sem gondolt senki arra, hogy lemaradhatnak a rájátszásról, miután 9-3-as mérleggel vágtak neki az utolsó négy mérkőzésnek. De mégis bekövetkezett az elképzelhetetlen: a Carolina, az Atlanta, a San Diego és az Oakland is vereséget mért rájuk, így a csoport harmadikjaként le kellett mondaniuk a playoffról. A csalódást okozó szezonban azért lehet találni pozitívumokat: Warrick Dunn, a csapat futója kapta meg a Bart Starr díjat, amely a pályán és a pályán kívül egyaránt teljesítő játékosokat ismeri el, Clifton Smith a liga talán legjobb returnerévé nőtte ki magát, Derrick Brooks kezdő lett a Pro Bowl-csapatban, Ronde Barber és Davin Joseph pedig csereként léphetett pályára a liga legjobbjaival Hawaii-on. Rajtuk kívül még az idény második felében Antonio Bryant látványos elkapásai vittek színt a Kalózok játékába. Szintén a csapathoz kapcsolódik a szezon egyik nagy drámája is: Matt Bryant – a csapat rúgója – szeptemberben elveszítette három hónapos kisfiát, de alig pár nappal a tragédia után győztes mezőnygólt értékesített. Az idényt követően elbocsátották a vezetőedzőt, Jon Grudent, valamint a Tampa-2 védekezés mestere, a defenzív koordinátor Monte Kiffin is távozott, így egy teljesen új stáb vágott neki a 2009-es idénynek a fiatal Raheem Morris vezérletével.

A csapat főedzői

John McKay (1976-84)
Leeman Bennett (1985-86)
Ray Perkins (1987-90)
Richard Williamson (1990-91)
Sam Wyche (1992-95)
Tony Dungy (1996-2001)
Jon Gruden (2002-2008)
Raheem Morris (2009-2011)
Greg Schiano (2012-2013)
Lovie Smith (2014-2015)
Dirk Koetter (2015- )

A Pro Football Hall of Fame tagjai

Randall McDaniel (G, 2000-2001) Beiktatva: 2009
Lee Roy Selmon (DE, 1976-1984) Beiktatva: 1995
Steve Young (QB, 1985-1986) Beiktatva: 2005
Warren Sapp (DT, 1995-2003) Beiktatva: 2013
Derrick Brooks (LB, 1995-2008) Beiktatva: 2014

A Buccaneers Ring of Honor tagjai

Lee Roy Selmon (DE, 1976-1984) Beiktatva: 2009
John McKay (HC, 1976-1984) Beiktatva: 2010
Jimmie Giles (TE, 1978-1986) Beiktatva: 2011
Paul Gruber (OT, 1988-1999) Beiktatva: 2012
Warren Sapp (DT, 1995-2003) Beiktatva: 2013
Derrick Brooks (LB, 1995-2008) Beiktatva: 2014
Mike Alstott (FB 1996-2007) Beiktatva: 2015
Doug Williams (QB 1978-1982) Beiktatva: 2015

Visszavonultatott mezszámok

12 – Doug Williams
40 – Mike Alstott
63 – Lee Roy Selmon
99 – Warren Sapp
55 – Derrick Brooks

Forrás: Bowl.hu

Mezek:

Az azért mégsem járja, hogy csapatunk játékosai félmeztelenül, fejkendőben, egyik szemüket bekötve rohanjanak ki a pályára. Elsősorban azért mert Underwood biztosan bojkottálná a fejkendő viselését. Másodsorban minden csapatnak vannak sisak és mezkombinációi valamint logói.

A Bucs hivatalos mezkombinációi

A Bucs hivatalos mezkombinációi

De vajon a Tampa csapata mindig a most használatos piros illetve fehér mezben pompázott? Hát nem.

Bármily hihetetlen 1976-ban csapatunk színösszeállítása (vörös-zöld-narancs-fehér) rendkívül hajazott a floridai rivális Dolphins színeire. Mivel azonban furcsa állatság delfineket majmolni – meghát szerencsét sem hoztak ezek a színek, mert az első 26 meccsen az ellenfelek lényegében megetették a Bucs játékosaival a gyepet – kialakult az új (Florida) narancs mez, amit nosztalgiaként, főleg bizonyos évfordulók alkalmával még mindig felöltenek kedvenc játékosaink.

A logónk egy kalózfej volt, nevezetesen Buccaneer Bruce, melyet Lamar Sparkman tervezett. Az ötletet természetesen a Tampában minden évben megrendezett Gasparilla adta. Erről egy korábbi posztban volt már szó.

Buccaneer Bruce

Buccaneer Bruce

Tampa csapata azonban csak később került a látóterembe, méghozzá pont Buccaner Bruce miatt.

Történt ugyanis, hogy már első élményre annyira megfogott ennek a sportnak a látványossága és annyira érdekelt, hogy mire vége volt a mérkőzésnek lényegében értettem a játékszabályait. A következő években rá voltam cuppanva azokra a pár perces összefoglalókra, amiket a Screensport, illetve Eurosport leadott. Néztem ezt a narancsmezes csapatot és mindig azt akartam kivenni mi is van a sisakjukon, de valahogy nem jött össze. Aztán már vártam a következő heti összefoglalót, hogy akkor már tényleg rákoncentrálok. Így teltek a hetek és mire rájöttem mi is ez a logó, azon kaptam magam, hogy már foglaltoztat is, nyer vagy veszít éppen a csapat. J

Ezt a narancs mezt és ezt a logót használta a Bucs egészen 1996-ig. Ekkor a Glazer família úgy gondolta kellene valami más, valami félelmetesebb, ami nem kacsint rá az emberre, mint valami randizni vágyó Don Juan. Mert bizony, ha megnézitek „Bruce kapitány” ezt teszi. J

Szóval ekkor határozták el az új és ma is használt logó megtervezését és a csapat megkapta a 2014-ig viselt piros-barna-fekete egyes számú uniformist.

Hogy aztán ettől félelmetesebbek lettünk-e? Hát, szerintem pl. Warren Sapp felhúzhatott volna akár kismacis pizsamát is, az ellenfelek így is nagyot nyeltek volna csak a puszta láttára.


Az új logo.

A mezek és a logó újra megújul 2014-ben!

Az új logó és az új sisak!

De vajon mi is az ami rögtön szembetűnik? Az, hogy amint várni lehetett egyértelműen modernizálták a logót. Ami ezúttal nagyobb lett, mint bármikor valaha, és a sisak majd teljes oldalát kitakarja. Viszont a sisak matt színét megőrizte. Azonban sokkal sötétebb lett. Egyesek szerint fekete, de a hivatalos oldalról megtudhatjuk, hogy ez valójában ugyan az az ón szín, csak jóval sötétebb árnyalatban. Ami a dolog pikantériája, hogy a sisakrács krómozott lett, ez pedig NFL szinten is egyedülálló. Gerald McCoy szerint a Bucs ezzel fog kitűnni a tömegből. Apró adalék még a logóhoz: Vörösebb lett, mint bármikor.

A szerelés pedig eredetileg a Nike Elite 51 névre hallgat, és a célja, hogy a jövőben egy modern, esztétikus szerelést hordjanak a játékosaink, mely a Buccaneers gazdag hagyományait is tiszteletben tartja egyúttal.

A Buccaneers és a Nike tervezői több apró momentumot is elrejtettek benne, melyek egyedülállóan történelmi vonatkozásokat is rejtenek. Tampa Bay városával, és környékével kapcsolatban. Az új színséma pedig egyben tartalmazza a jelen, és a múlt franchise színeit is. Edward Glazer, csapatunk társtulajdonosa azt is elárulta, hogy az “uniformis” tervezése immáron két éve folyik.

0303_1anaÉs az új mez

Az szemmel látható, hogy az ón több szerepet kapott az összeállításban, a vörös szín pedig sokkal élénkebb lett, ahogy új logónkban is. Mely szín nemes egyszerűséggel a “Buccaneer Red” nevet kapta. És régi narancssárga színünk is tiszteletét teszi, ami pedig a “Bay Orange” elnevezést ölthette magára. Azon túl pedig, hogy a számozás igen furcsára sikeredett, van egy másik funkciója is, mégpedig hogy mind elől, hátul és a váll részen egy különleges fényvisszaverő króm bevonatot kapott. Szóval most már autószerelésre is lehet használni, ha egyszer csak éjszaka robbannánk le valahol.

Bár egyesek rosszindulatúan aréna football szerelésnek titulálták. Bár lássuk be lehet igazuk van. Talán a különleges számok miatt tették ezt. Pedig ezeknek is megvannak a maguk funkciói. Azon túl, hogy a modern jegyben készültek, a Kalózok szablyáinak formáját hivatott magára ölteni.

Természetesen megkapta a csapat második logóját is a mez. A fából készült hajó, melynek vitorláiba kap a szél, a könyörtelen energiát fejezik ki, de ez csak a jobb oldalt viszi jelenleg előre. Hisz ugyan itt a váll résznél bal oldalon ezúttal a csapat rövidített beceneve, azaz a “Bucs” felirat került. Azonban szintén egyedülállóan a nadrág csipő részére is rávarrták mindkét oldalra a csapat új logóját, mely itt fog mostantól büszkén lobogni.

A 10 legszebb játék a Buccaneers történetében:

Mivel mostanában elég sokat merengtünk a jövőn, gondoltam kicsit merüljünk el a múltban is. Jó pár évvel ezelőtt az NFL Films készített egy remek kis videót mely bemutatja a franchise történetének 10 legszebb pillanatát.

#10

A franchise nagyon nehezen szerezte meg története első győzelmét, a második évadjuk 13. hetén egy nem túl szép 0-26-os mérleggel állt a csapat. A nem túl dicső legkevesebb győzelemmel bíró csapat címét tudhattuk magunkénak. Az akkoriban népszerű tv showkban rendszeresen vicc tárgyát is képeztük, különféle humoristák szórakoztak is velünk rendesen. Ám 1977 december 11.-én megtört a jég és a New Orleans Saints csapatát elvertük, Mike Washington (CB) halászott el egy labdát és touchdownra hordta azt, megszerezvén ezzel a Buccaneers történetének első győzelmét. A videóban 00:35-nél.

#9

2006 október 22.-én az Eagles csapatát láttuk vendégül a Raymond James Stadionban, a Sasok vezettek, de a meccs utolsó pillanatában Matt Bryant megpróbálkozott egy 62 yardos mezőnygólkísérlettel, melyet sikeresen be is rúgott, aznap az Eagles távozott a gólnak köszönhetően vesztesen a pályáról, és Matt Bryant a franchise történetének leghosszabb mezőnygólját rúgta, mind a mai napig. A videóban 02:02-nél.

#8

1985 november 24.-én a Dallas Cowboys csapata ellen játszottunk. “Amerika csapatának” irányítója Eric Hipple itt akkorát kap Scot Brantley-től, hogy szerintem még mindig sajog a feje. A videóban 02:45-nél.

#7

A Buccaneer “kolléga” által sokat emlegetett jelenet. Avagy miért szerettük Mike Alstott-ot. 2002 október 13. az ellenfél a Browns csapata. Mike Alstott (FB) pedig úgy dönt, ő nem fog megállni egy Browns játékos kedvéért sem. A palit csak tankkal lehetett megállítani. 🙂 A videóban 03:57-nél.

#6

1981 december 20.-án, a most már Hall of Famer Lee Roy Shelmon, és David Logan, egy fumble és egy fumble recover segítségével, mely aztán vissza is lesz hordva touchdownra megnyeri az NFC Central bajnoki címet a Buccaneersnek. A videóban 04:57-nél.

#5

Warrick Dunn (RB) és Shaun King (QB) 2000 december 8.-án nem semmi játékkal tesznek meg egy kritikus first down-t a Rams elleni mérkőzésen! A videóban 06:08-nál.

#4

2003 január 19.-én az NFC döntőben az Eagles csapatával találkozott a Bucs, itt egy sorsfordító pillanatot láthatunk amikor Joe Jurevicious (WR) jópár értékes yardot hoz a Buccaneers-nek, Eagles vezetésnél. A videóban 06:43-nál.

#3

31 év és 1864 próbálkozás után, megszületik 2007 december 16.-án Micheal Spurlock jóvoltából az első touchdown visszahordásunk kirúgást követően. (Erre azért jó sokat kellett várni) A videóban 08:40-nél.

#2

2003 január 26! Super Bowl résztvevő a Buccaneers. Itt Derrick Brooks elhalászott labdáját láthatjuk, melyet vissza is hord touchdownra a nagy döntőben. Brooks is ott lesz egyébként jövőre azok között akiket Hall of Fame beiktatásra jelölnek. A videóban 09:13-nál.

#1

Ismét a 2003-as NFC döntő! A Kortalan Csoda, az Örök Kalóz, Ronde Barber elhalássza a Philly irányítójának labdáját, és vissza is szalad vele az end zone-ba. Megnyerve ezzel a mérkőzést és a Super Bowlba repíti csapatát! A videóban 10:24-nél.


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s