Jon Spytek a Buccaneers új személyi vezetője

Már az edzőkeringők ideje alatt sem volt titok, hogy a Tennessee Titans kirúgta előző general managerét és szemet vetett Jon Robinsonra, a Buccaneers személyi vezetőjére, hogy töltse be náluk ezt a pozíciót.

Nos, Robinson elfogadta természetesen az állást, hisz az ottani GM pozíció mindenképpen előrelépést jelent a számára. A Tampánál pedig hivatalosan is megerősítették, hogy Jon Spytek lesz Robinson utódja.

Spytek national scout pozícióban dolgozott a Denver Broncos-nál az elmúlt két szezonban, és már 2005 óta tölt be különböző személyzeti pozíciókat az NFL-ben, mióta elkezdett a Philadelphia Eagles-nél gyakornokoskodni. 2007-ben egyetemi játékosokat figyelt meg a profi csapatok számára. Majd 2010-ben a Cleveland Browns-hoz került, mint director of college scouting. Ahol ebben a pozícióban is maradt egészen 2013-ig, amikor is Michael Lombardi került a személyzeti vezető székébe a Browns-nál, majd egy évvel később el is küldte őt. Ezután jöhetett a Broncos, először csak regional scout pozícióban, majd a rá következő szezonban már national scoutként.

A Buccaneers elmúlt két évének kiváló draftjaihoz egész biztosan volt köze Robinsonnak, nem véletlen, hogy ügyvezető igazgatói széket rakott alá egy másik csapat. Mint ahogy a Browns korábbi draftjaihoz is volt köze Spyteknek. Számomra ez pedig ad okot egy kis aggodalomra. Igaz, hogy kerültek ki onnan ezen időszak alatt Pro Bowlerek, mint például Joe Haden, T.J. Ward, vagy Jordan Cameron. De ne felejtsük el a baromi nagy bustokat sem, mint például Trent Richardson, Brandon Weeden, Phil Taylor, vagy akár Greg Little.

Jason Licht azonban mégis megszavazta a bizalmat. Hisz ő nagyon is jól ismeri Spyteket. A philadelphiai korszakban dolgoztak ők már együtt. 2006 és 2008 között. Mindhárom évben Licht beosztottjaként.

Sajnos egy személyi tragédia is érte nemrégiben. Feleségétől született kislányuk ugyanis elhunyt egy vele született betegség miatt.

Reklámok

Jon Spytek a Buccaneers új személyi vezetője” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Martint tényleg nem lenne jó lecserélni egy Trent Richardson kaliberű játékosra. 😀 Egyébként Richardson szerintem baromi nagy talány, mert azt szerintem senki nem gondolta volna, hogy ennyire nem válik be a ligában. Nála ugye elsődleges gond, hogy nem jól látja át a fal nyitotta réseket, ami szerintem nem volt prognosztizálható a draftolása sortán. Persze azt én sem gondolom, hogy Spytek előrelépés Robinsonhoz képest. A draft idején viszont már okosabbak leszünk ebben a kérdésben is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s